kakim poroshkom stirat veshchi dlya novorozhdennyh

Всички с нетърпение очакват голямото събитие – появата на бебето и идването му у дома. Но дори в ерата на еднократните пелени, всички трябва да са наясно, че заедно с голямото събитие се задава и голямо пране. Да, това е моментът, в който ще стане ясно дали си имате надежда и качествена пералня и ще издържи ли тя новото изпитание.

Дрешките на новороденото изискват по-внимателна грижа, тъй като кожата му е много по-чувствителна към химикалите, които се съдържат в праховете за пране, дори тези, обозначени като „бебешки“. Друг важен елемент от грижата за детските дрешки, пеленки и други принадлежности е гладенето. По-възрастните жени вероятно ще ви посъветват, че то трябва да се прави и от двете страни, което без съмнение, ще отнема двойно повече време.

И така, как да се справите с всички нови и нетипични задължения след раждането, че да не прекарвате всичкото си време край пералнята и масата за гладене?

1. Бебешките дрешки и постелки трябва да се перат отделно от тези на възрастните.Тъй като имунната система на новороденото е все още доста крехка тя по-лесно може да бъде атакувана от микроорганизмите и бактериите, които за възрастните са напълно безобидни. Ако перете дрехите на бебето със своите, рискувате да пренесете част от тези бактерии и микроорганизми върху дрешките на бебето и да го заразите.

2. Когато пазарувате за бебето, избирайте артикули с надпис „подходящо за новородени“. Перилните препарати не трябва да съдържат фосфати, хлор и парфюми и да са с по-малко повърхностно активни вещества (ПАВ).
Когато имате възможност взимайте средства със сребърни йони.

3. Детското бельо не е нужно да бъде изварявано, достатъчно е да изперете памучните дрешки и всички, които позволяват на 90 градуса. При тази температура на водата всички патогенни микроорганизми и акари нямат никакъв шанс.

4. След всяко използване на пералнята машина грижливо изсушавайте барабанакато го избършете със суха кърпа. Погрижете се по същия начин и за гумените уплътнения. Това е едно от задължителните условия, за да остане пералнята ви здрава по-дълго време и без лоша миризма на мухъл и плесен, които при следващо пране биха могли да попаднат върху прането.

5. Бебешките дрешки често са „украсени“ от най-разнообразни по цвят и вид петна.Те са задължителни по време на захранването. Понякога всички усилия да ги премахнете остават напълно безрезултатни, а агресивните препарати определено не са приятели на нежната бебешка кожа. Ето защо можете да пробвате да ги накиснете в кислородна вода за няколко часа, а след това да ги изплакнете обилно с обикновена. Пробвалите споделят, че този начин дава много добри резултати, като наред с това се запазват и цветовете. Използването на белина за белите тъкани не е оправдано по никакъв начин.

6. Прането на бебето расте като количество правопропорционално на неговата възраст, а с това възниква и въпросът: „Къде да прострем всичко това?“ Класическият простор на балкона не винаги е добро решение, тъй като в големите градове въздухът е твърде замърсен, а баните в модерните жилища са малки. Решение за тях може да са подвижните простори, чиито механизми позволяват окачването на прането на повече от едно ниво в затворено пространство – баня, мокро помещение или проветрив килер.

Разбира се, използването на сушилня е добро решение, но и при нея правилото за отделянето на бебешките дрешки от тези на възрастните е в сила, както и използването на програма за сушене на фини тъкани. Сушилнята обаче изисква помещение и специални условия за инсталиране.

7. Гладенето на бебешките дрешки поне до навършване на годинка е препоръчително. Гладенето от двете страни на дрешката обаче е само мит, така че можете да си го спестите.

8. Как да опазим дрешките на бебето чисти? Този толкова важен въпрос на първо място е свързан с шкафа, в който ще съхраняваме бебешките дрехи и принадлежности. Той също трябва да е предназначен само са бебето. Най-удобни са раклите с чекмеджета, в които да подредим дрешките по вид. Така ще пестим време, когато търсим определена дрешка.

Сподели

Може също да харесате

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *